18 Aralık 2011 Pazar

"Açlık Oyunları Serisi"



Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol’ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık Oyunları TV’den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.
On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi erecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.
Kazanmak ün ve talih demektir. Kaybetmek ise kesin ölüm anlamındadır. Açlık Oyunları başlasın!
Artık açlık oyunları başlamıştır.bir tarafta eğlenen kendinden geçen insanlar varken bir tarafta ölen çocuklar var.Capitol bu durumdan çok memnun.
ATEŞİ YAKALAMAK
Katniss Açlık Oyunları’ndan sağ çıkmıştır, ancak galip olurken bir kıvılcım yaratmıştır. Yarattığı kıvılcım Capitol’ün yıkılışına sebep olabilir. Başkan Snow bunun farkındadır ve Katniss’in bu kıvılcımı büyümeden yok etmesini istemektedir.
Katniss, Zafer Turu’nda görevini yerine getiremezse, bunu yakınlarının canıyla ödeyebilir. Ancak Katniss her ne kadar bunu bilse ve Capitol’den nefret etmesine rağmen, yakınlarını düşünerek Snow’a yardım etmeyi istese de, her hareketinde kıvılcımın büyümesine yol açar.
75. Açlık Oyunları yani Çeyrek Asır Oyunları, Katniss’e sürpriz olur. Çeyrek Asır Oyunları’na özel olarak, mevcut galip havuzundan kişiler arenaya gidecektir. 12. Mıntıka’nın üç galibi vardır. İki erkek, bir dişi…
ALAYCI KUŞ
Katniss ikinci kez arenadan sağ çıkmıştır. Capitol kızgındır, 13. Mıntıka hala ayaktadır ve isyan başlamaktadır. Katniss’in Alaycı Kuş olması gerekmektedir. Peki, kabul edecek mi?
İsyanın simgesi olurken, birçok tehlikeye girecek, kararlar vermesi gerekecek. 13. Mıntıka ayakta kalabilecek mi? Capitol kazanırsa ne olacak? Peki ya, Peeta? Gale? Katniss hangisini seçecek? Peeta zapt edildi. Hafızasında, Katniss artık kötü biri. Capitol’ün bir muttası. İyileşirse, isyana destek verirse, işler daha da kolaylaşacak.
İşte size nefes kesici bir roman serisi.suzane collinsten bir başyapıt.Benim çok sevdiğim Adam Fawer'ın olasılıksız kitabı için söylenmiş bir söz var "BİTİRMEK İÇİN YARINI,BAŞKASINA ANLATMAK İÇİN BİTİRMEYİ BEKLEYEMEYECEKSİNİZ" diye işte bu tam bu kitaplar için söylenmiş bence.o kadar akıcı ve sürükleyici bir yapısı var ki sabah uyanır uyanmaz okumaya başladığım ender kitaplardan. sürükleyici,aksiyon ve macera bir kitapta olsun diyorsanız ve duygusal bir roman istiyorsanız işte aradığınız kitap bu. açlık oyunları serisi. he bu arada dünyada ve ülkemizde best seller kitaplardan birisidir.
sonuç şu ki "bu ender bulabileceğiniz bir kitap türü kurgusu çok çok iyi kesinlikle okuyun" eğer kitap okumayı sevmiyorsanız ve okumaya başlamak istiyorsanız bu kitaplardan başlayın :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder