13 Aralık 2011 Salı

"Parfüm Önerileri ve En Güzel Parfüm Şişeleri"

Kadın erkek farketmeden zorunlu ihtiyaç haline gelen parfüm hakkında epeydir birşeyler yazmak istiyordum, fakat epey detaylı bir çalışmaya ihtiyacım vardı boş bulduğum zamanlarda mağaza mağaza dolaşıp parfüm denemeleri yaptım, hatta artık Bakırköy Sevil'den çıkmaz hale gelmiştim,Sephora'da tanımayan kalmamıştı,neyse ki uzun araştırmalarım sonucunda sizlere keyif vereceğini düşündüğüm bir yazı hazırladım, İlk olarak parfümün tarihçesinden kendi üslubumla şöyle bir bahsedeceğim ardından kadın ve erkek parfüm önerileri ve Sevil Kozmetik fiyatlandırmalarından son olarak da ilginç ve tasarım harikası olan birkaç parfüm şişesi olacak...


Parfümün Tarihçesi sandığımızın aksine bir hayli ilginç rivayet o ki mısırlı kadınlar kafalarına yumurta şeklinde yağlar koyarlarmış, sonra o parti senin bu firavunun evi benim ortalıkta gezerken, sonra bu kokulu yağlar yavaş yavaş başlarının üzerinden eriyip boyunlarına süzülür onlara hoş bir koku verirmiş.Yumurta şeklindeki koca yağlar daha sonra ufalmış küçülmüş cebimize girmiş.
16. Yüzyılda cam sanatının ilerlemesiyle birlikte parfümünde gelişim süresi hızlanmış süslü,pahalı,cici paketlere girmiş kokular.O yıllarda parfümün en çok tüketildiği ülke Fransa'ymış fakat parfümün vücuda sürülmesinin hastalılara neden olacağı düşünülür,parfüm sadece pis kokuları maskelemek için kullanılırmış.Bu nedenle giysiler,eldivenler,mendiller hatta mücevherler bile parfümlenirmiş.
Burjuvazinin simgesi haline gelen parfüme soylu kadınlar servet değerinde para yatırırmış,sonraları neyse ki parfümü boyunlarına sürecek kadar görgü sahibi olmuşlar,ve bir gün trendlere hep geç ayak uyduran erkekler "biz kötü kokmayalım,kadınlar terden pek hoşlanmıyor galiba" demişler.Kafalarına bu gerçek dank ettiğinde onlarda parfüm sıkmaya başlamış.Yumurtalı koca yağlardan,Fransadaki  parfümcü amcanın dükkanına oradan da Chanel no5 in içine işte böyle girmiş parfüm :)

İlk olarak erkek parfümlerinden başlayalım;
Givenchy Play(113.05 TL): şişesini ilk gördüğümde Apple aklıma gelmedi desem yalan olur ipod'u andıran bu tasarım bence çok hoş düşünülmüş,parfümün reklam yüzü Justin Timberlake, ayrıca hoş olduğunu söyleyebileceğim keskin bir erkek parfümü.

Dolge&Gabbana The One(115.90 TL) Kokladığım en iyi erkek parfümü diyebilirim,klasik ve maskülen bir koku hakim listemde ilk sırada yer alıyor.
Diesel Only The Brave(125.40TL) Ayrıcalıklı niteliğinizi ortaya çıkaran bir koku,üst notaları limon,mandalina kişniş yaprakları,lavanta yağı, alt notaları,amber, pelesenk yağı ve abonoz ağacı.

Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme(112.10TL) Kalıcı ve sert bir erkek parfümü olmakla birlikte Dolge&Gabbana The One'dan sonra listemde ikinci sırada yer alıyor.
Paco Rabbane (117.80) One Million bu parfümü hepimiz izlenme rekorları kıran reklam filminden hatırlıyoruz. Çok güçlü ve kalıcı bir parfüm olmakla birlikte son zamanlarda en çok tercih edilen erkek parfümleri arasında ilk sırada:) Sephora'da satılan her 50 parfümden 37'si One Million'mış :)


Ve şimdide bayan parfümleri;

Gucci Guilty(153 TL) Şişe tasarımı her ne kadar Gucciiiii diye bağırsa da beğendiğim ve denemeyi düşündüğüm parfümler arasında ilk sırada yer alıyor.

Dolge&Gabbana Rose The One(156.75) Belki yeni çıkan bir parfüm değil ama kesinlikle önermeden geçemeyeceğim bir parfüm. Hani herkesin ana parfümünün dışında birde yedek parfümü olur ya bazen onu bazen diğerini kullanır işte benim yedek parfümümde bu. Kendi parfümümü kullanmaktan sıkıldığımda bunu kullanıyorum,çok memnunum çok şekerli olmayan biraz kadınsı bir parfüm.


Burberry The Beat(137.75TL) Burberry parfümden sonra kozmetik ürünlerine de el attı.Henüz ürünlerini denemedim ancak parfüm konusunda çok başarılı olduğunu gösterdiler.Benim çıkan seriden favorim "The Beat" bu parfümü deneme çubuklarını o kadar çok elime tutuşturdular ki  her girdiğim yerde burası The Beat kokuyor demeye başlıyordum .

Sarah Jessica Parker New York City (63TL) İçerisinde mandalin,hanımeli,çiçek,gül,ve vanilya karışımı olan bir koku hakim,Parfüm çıkaran isimler arasında en başarılı olduğuna inandığım Sarah Jessica Parker'ın altıncı parfümü olan New York City'nin şişesi oldukça şirin :)

 Parfüm Önerilerim işte böyle, uzun ancak eğlenceli bir paylaşım olduğunu düşündüğüm yazının son kısmı ise çok beğendiğim parfüm şişelerinden örnekler bakalım siz nasıl bulacaksınız :)



Marc Jacobs bence tasarım konusunda harika en beğendiğim şişe tasarımı bu :)

Estee Lauder 

Estee Lauder 2; bu iki şişede gerçekten çok tatlı :)

Rihanna'nın adını taşıyan şişe kendisini yansıtıyor bence :)

En beğendiğim İkinci Şişe :)

Üzerinde ismi yazmasa da bu kediden şişeyi kim görse Katty Perry'e benzetir zaten =)



Thierry Mugler Alien

Kenzo'nun bu şişeleri bana Baharak Öğütücüleri hatırlattı :)


telefondanlık şişe gitti gidiyorda görmüştüm,içinde tütün kolonyası olabilir :)



Bir yazının daha sonuna geldikkk uzun araştırmalar sonucu size parfüm önerileri dosyasını sunmaktan ötürü mutluluk ve kıvanç doluyum umarım sizde keyiflenir ve okurken sıkılmamış olursunuz.Beğeni,eleştiri ve fikirlerinizi dört gözle bekliyorum :))


3 yorum:

  1. Burberry The Beat Süper ;)

    YanıtlaSil
  2. erkekte diesel bayanda gucci favorim çok güzel ve etkileyici bir paylaşım olmuş tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  3. behiye: bende çok sevdim denemeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda :)

    sedef: bende güzel yorumun için çok teşekkür ederim =)

    YanıtlaSil